Λαδοτύρι Μυτιλήνης

 

Είναι γνωστό και με το όνομα «κεφαλάκι».

Το βασικό χαρακτηριστικό του παραδοσιακού λαδοτυριού είναι ότι διατηρείται σε ελαιόλαδο. Για το λόγο αυτό ονομάζεται «λαδοτύρι».

Έχει δριμεία, αλμυρή γεύση και ευχάριστο άρωμα, και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο.

Έχει υφή σκληρή με μικρές οπές και χρώμα λευκό έως λευκοκίτρινο.

Καταναλώνεται ως συνοδευτικό με μεζεδάκια αλλά χρησιμοποιείται και σε πολλές συνταγές, για παράδειγμα σε Σουφλέ ή σε παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές όπως Γκιουσλεμέδες, Κολοκυθολούλουδα γεμιστά, ή Σφουγγάτο Μυτιλήνης, δίνοντας εντελώς ξεχωριστή γεύση.

Το λαδοτύρι μας έλαβε το Χρυσό Βραβείο Κοινού (δηλαδή το βράβευσαν οι ίδιοι οι καταναλωτές και όχι μία επιτροπή) στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς τον Απρίλιο του 2012 καθώς και βραβεία για «ΤΑ ΠΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ» στην έκθεση Γεύσεις & Ζωή το 2011 και 2012.

Share

Order Form

Want the product? Fill in the order form below.